Jonas Bergstedt
   
 
 
   
 

Jonas Bergstedt  f. 1966, bosatt i Gøteborg, Sverige.

“COLORATA”

Denne utstillingen viser et variert uttrykk som spenner fra Rothkos modne malerier til en lekende glede som jeg kun finner i bildene til Jonas.

Jonas Bergstedt maler med akryl på seilduk, og har hatt separatutstillinger i Sverige og Norge i snart 20 år. Mye av inspirasjonen er hentet fra maritime miljøer der himmel møter hav. Denne karakteristiske atmosfæren som er Bergstedt’s varemerke går igjen både i hans abstrakte og figurative komposisjoner. Den firkantede formen gjentar seg ofte i den abstrakte komposisjonen. “Jag provar ibland andra former i mitt måleri men efter ett tag återkommer jag alltid till fyrkanterna.”

Karakteristisk for Bergstedt er også valget av farger - Jonas maler gjerne med farger som forsterker og kontrasterer hverandre.

Som underlag maler han gjerne på ubehandlet linduk eller grov vasket seilduk funnet i fjæra langs Svenskekysten – sjøens slitasje, sømmer og lapper gir en maritim patina.

I to år har han blitt invitert som gjestemaler på Kunstskolen Diget sør for Skagen i Danmark. Han har også gjort kunstkalenderen Swedish Art 2005 med 12 akvareller inspirert av Sveriges kyst.

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter