Per Kranstad
   
 
  Foto: Yngve Vogt
   
 

Per Kranstad F.1934 i Skien, bor og har ateliér i Oslo

Vår mann Per Kranstad er sivilingeniør  og har arbeidet hele sin yrkeskarriere i oljeindustrien herav mange år i utlandet.
Kranstad begynte å male for 30 år siden og har fra 2001 hatt en rekke separat - og gruppeutstillinger. Stikkord for Kranstad og hans kunstneriske virke er lek og eksperimentering.

Han har aldri vært redd for å gå nye veier, og introduserer bl.a. sand, glassmaling, papir og tekstil i bildene sine

På spørsmål om hvorfor han begynte å male, kom det overraskende svaret:  ”Jeg lærte å male av en pike, som malte som en katt”  

Han har alltid vært opptatt av kunst, og  beundret tidlig kunstnere som Raoult og Picasso. Når Kranstad skal beskrive sine malerier sier han: form er størknet energi og representerer et fingeravtrykk av kunstneren. Fargene forteller om harmoni eller disharmoni.

I denne utstillingen på Hole Artcenter kalt ”flere strenger” viser Per Kranstad 30 verk som gir innblikk i en kunstner som virkelig spiller på flere strenger av variasjon og  dybde, lag på lag. Den tyske kunstneren Kurt Schwitters (1887-1948) bl.a. beskrevet som collagens mester har på mange måter vært en inspirasjonskilde sier Kranstad.

-Bildene er fargerike, eksperimentelle, skulpturelle og vakre.
-En moden utstiller som har lekt med  sand og farger.
-En utstilling som varmer og oppmuntrer og verdt å se i en mørk årstid.

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter