Steve Joy
   
 
  Marokko, Quarzazate
   
 

Steve Joy (f. 1952 Plymouth, England) professor i fine arts har i år hatt 2 museumsutstillinger her i Norge – ved Drammen museum se omtale og ved Trondheim Kunstmuseum (Gråmølna) Disse to utstillingene var oppfølgere fra Joys retrospektive utstilling ved Joslyn Museum, Omaha USA i 2008. Han har tidligere undervist både ved Trondheim og Bergen kunstakademi.

Ifølge kunsthistoriker og professor Øivind Storm Bjerke har Joy hatt stor påvirkning på utviklingen av kunst i Norge siden slutten av 80 tallet. Joy og Storm Bjerke vil ha en kunstdialog på åpningsdagen. (Se program)

Joy har i en årrekke vært påvirket av russisk ikonmaleri og gir assosiasjoner til disse i både i form og farge - samtidig er de alltid helt abstrakte. Som i ikonmaleriet bruker han bladgull og voks:

“Bildene har en forbindelse til mystikken i det orientalske, den taktile voksen gir assosiasjoner til silke og aroma fra krydder og parfyme. Samtidig ønsker jeg at man kan se det historiske aspektet i bildene fra vestlig maleri til middelalder ikoner – gjennom renessansen til nyere utvikling av abstrakte bilder” sier Steve Joy.

Kjente kunstnere som Frank Stella og Sean Scully har billeduttrykk som kan referere til Joys arbeider.


For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter