THOMAS URBYE
   
I prosessen

”Today is another day” maleri 28. aug. - 26. sept 2010

Vernissage på Hole Artcenter lørd. 28. aug. kl 15 - 18:00

- en hyllest til det abstrakte maleri

Thomas Urbye (f. 1957,bor og arbeider i Oslo) hadde sin debututstilling for 2 år siden i Galleri Elenor.

Han er nå klar med sin andre, og mye større utstilling på Hole Artcenter, etter 2 års hardt arbeid. Urbyes debut utstilling var en stor salgssuksess og på spørsmål om hvordan det har påvirket han i etterkant er svaret: ”Det var jo et sjokk - det tok tid å begynne på nye bilder i et tomt atelier. Det var et langt lerret å bleke bokstavelig talt.”

Bildene til Urbye virker roligere og noe mørkere nå enn i forrige utstilling. ”Det kan nok virke slik, men å drive bildene frem var nok ikke for meg roligere. Jeg tror mye ligger i den harde utfordringen som må til for å komme noen vei på hvert steg man tar, og hvert bilde man jobber med. Så ja, det er nok litt mindre farger men med overlegg, et dypere driv. Jeg er ikke redd mørket i bildene, jeg ser bare styrken og lyset,” sier Urbye.

Bildene hans er bygget opp med mange lag som gir struktur og en relieff-virkning som igjen er med på å lage en opplevelse av lys og skygge. Urbye har engelske titler på bildene som f.eks ”Co-existence,” ”Somewhere else” og ”Accomplished,” og til det sier han at han håper ikke titlene leder, men heller holder rundt bildet. ”Betrakteren må selv avgjøre hva som finnes i hva de ser.” Som i siste utstilling er også nå maleriene til Urbye godt gjennomarbeidet med lag på lag med kraftige maskuline strøk, men samtidig er framtoningen av uttrykket både poetisk og vart.

Urbye har denne gangen gått enda dypere inn i det abstrakt ekspresjonistiske området. En kan få assosiasjoner til den spansk/katalanske maleren Tapies´ råhet, men samtidig bevarer Urbye sin egen, litt mykere, karakteristiske stil – en absolutt hyllest til det abstrakte i maleriet.

Hole Artcenter viser 26 verker i forskjellig format.  Priser fra 14.000,- til 40.000,-

For kjøp av bilde, kontakt:
Elenor Martinsen
Mob. 92 888 150
elenor@holeartcenter.comAlle foto: Tor Haavik