Per Heimly
   
 
  073001 "Between Demons and Angels" 105 x 103 cm, Foto på Baryttpapir, opplag 3
   
 

PER HEIMLY (1972) bor & arbeider i Oslo

"Between Demons and Angels" - Foto fra peioden 1990 - 2010

Hole artcenter har æren av å presentere Per Heimlys første separatutstilling med fotografier fra perioden 1990-2010.

Endelig får publikum mulighet tll å se Per Heimly’s fotografier eksponert med fokus på hans kunstneriske uttrykk. Det er jo kunstner han egentlig er, og ideen om denne utstilingen har han gått svanger med i snart 20 år. Angsten for å stille ut i et kunstgalleri har vært stor, men nå er tiden moden for å presentere “Between Demons and Angels” Tittelen referer til hans liv og utstillingen er sammensatt av portretter (av seg selv, Maria Bonnevie m.fl.) og landskaper. 

Per Heimly er en NorskSamisk kunst-, mote- og reklamefotograf bosatt i Oslo. Han vokste opp som minstemann i en søskenflokk på sju – han har seks søstre, i marksamebygda Snubba i Evenes i Nordland. 16 år gammel tok han opp kameraet, dro til Oslo og erklærte krig mot det rådende bildesynet.

I 1999 var Heimly en av grunnleggerne av mote- og kunstmagasinet Fjords. Det anerkjente magasinet bidro til å gjøre moderne nordisk kultur og design tilgjengelig for et internasjonalt publikum. Fra prosjekter han har jobbet med de siste årene er blant annet fotografier fra seriene “Bound to the Ground” og “Norwegian Dreams” representert på denne utstillingen.

Heimly har aldri nølt med å provosere i sine bilder og har heller ikke unngått kontroverser i mediene, f.eks. som representant for kunstnerbrødrene som fikk navnet Den nye vinen. Heimlys bilder provoserer fordi de ofte viser det vakre i uskjønne, nedverdigende og tabubelagte situasjoner.

Fotografiene som stilles ut på Hole Artcenter, representerer Heimlys symbolladede og ekspressive produksjon. Heimly skyr ikke arven etter Edvard Munch, og det var dette ekspressive uttrykket som først gjorde Heimly bredt kjent i Norge.

 

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter