An Doan Nguyen
   
 
  An Doan Nguyen
   
 

Vi har gleden av å presentere An Doan Nguyen (f.1978) for første gang med separatutstilling på Hole Artcenter. Utstillingen bærer tittelen "Escapes in landscapes"

I en kjeller hjemme hos sine foreldre i Sarpsborg, satt An Doan som 13 åring og bladde i en bok. Boken inneholdt en oversikt over de mest sentrale figurative kunstnerne i historien. Han husker godt hvordan han med ærefrykt bladde seg gjennom middelalderen til barokken og oppdaget kunstnere som Van Dyck, Carravagio, Rembrandt og Vermeer. Hvordan disse kunstnerne brukte lyset til å iscenesette og komponere sine arbeider, og hvordan motivene ble gjengitt med en slående vakker stofflighet. Senere oppdaget han Edvard Hopper, Gerhart Richter og Michael Borremans.

Alle disse kunstnerne inspirerer An Doan daglig og danner grunnlaget for denne utstillingen.

Utstillingen er delt inn i 3 temaer: Industrielle landskap, innsjøer og hav. An Doan sier han ønsker å beskrive:
- Noe større - med utgangspunkt i det nære
- Stemning ved fravær av mennesker
- Det meditative, det vakre og mørke
- Apokalypse og surrealisme på en realistisk mate

Det er viktig for Nguyen å male så tett opptil det fotorealistiske som mulig. Maleriene ser på avstand ut som fotografier. Tett på avslører de tykke penselstrøk. Det er i balansen mellom fotorealisme og surrealisme kunstneren trives aller best.

An Doan maler med olje på lerret, ofte i store format, innenfor bestemte deler av fargesirkelen. Hans fotorealistiske formspråk er imponerende, og overraskelsen er stor når man oppdager at det faktisk er maleri! Teknikk, valg av motiv, blanding av fotorealisme og surrealisme gir magisk kunstopplevelse.

I 2009 ble An Doan tildelt Statens malerstipend. Han har hatt flere separatutstillinger i Norge og deltatt på gruppeutstillinger i Oslo og London.

 

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter

Presse:
Sarpsborg Arbeiderblad