Henriette Emilie Finne
   
 
  108014 "Jaktfalk" 120 x 200 cm Blandet teknikk på lerret
   
 

Henriette Emilie Finne (f.1966) har sin kunstutdannelse fra Statens Håndverks og Kunstindustriskole (SHKS) i Oslo på begynnelsen av 90 tallet. Hun har siden vært svært aktiv som utøvende billedkunstner med mange store separat utstillinger flere steder i Norge.

Henriette Finnes kunst utrykker mye fart og bevegelse og gir assosiasjoner til fortid og minner,
Hun arbeider med ulike teknikker innenfor maleri og tegning. Selv kaller hun seg maksimalist.
Hennes kunstneriske prosjekt er å få mange ulike maleriske motsetninger og kontraster til å møtes i ett og samme bilde. For eksempel møter mellom abstrakte, ekspresjonistiske, maleriske virkemidler og antydninger av mer klassiske tradisjoner. Dette bringer inn mange interessante formale spørsmål om komposisjon, rom, billedoppbygning og bildets budskap generelt.

Gjennom antydninger nærmer hun seg sine temaer, slik som kommunikasjon og mellommenneskelige relasjoner, både på åndelige og fysiske plan. Myter, sagn og symboler kobler seg på bildenes fortellinger, som underliggende stemmer til mer hverdagslig tematikk. Hun forsøker å lede betrakteren i en retning hun selv tenker seg. Titlene på maleriene spiller i denne sammenheng også en viktig rolle.
Hun har titler som "Jaktfalk" "Tid og rom" og "En hel evighet"

Henriette Finne bruker lag på lag med maling, (akryl). Hun veksler mellom tykke (opake) og tynne (laserende) strøk og flater. Noe males med pensel, noe tømmes utover i store dammer, det sprutes, vaskes og tegnes med kull direkte inn i bildene.
Bildene til Finne er eventyrlige, energiske og vakre akkurat som kunstneren selv.

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter