Hole artcenter presenterer:

Lise Simonnæs

"ROM"
Vakkert og vektløst på Hole artcenter
Vernissage lørd. 11 okt. kl. 15 - 18:00
på Hole artcenter

Gratis buss avgang kl. 14:00 fra GalleriElenor Kirkevn. 50 Oslo
retur kl 18:00

Varer t.o.m. 16. november 2008

Vakkert og vektløst.
Når Lise Simonnæs skal lage et bilde, får hun naboungene ut i svømmebassenget og lar dem flyte rundt i store, flagrende kjoler. Slikt blir det original og vakker kunst av.

Lise Simonnæs er invitert til å stille ut ved Hole artcenter fra 11. oktober til 16.  november 2008. Utstillingen heter «Rom», og i sammenhengen er det mer enn en frase; vi har å gjøre med virkelige rom, eller mini-installasjoner om man vil.

Lise Simonnæs er en betydelig samtidskunstner og har hatt en rekke utstillinger og store utsmykkingsoppdrag gjennom 30 år. Ved Hole artcenter skal hun stille ut mellom tretti og førti bilder laget i hennes unike og tredimensjonale teknikk, maleri på silkelerret spent opp i en ramme av pleksiglass.

Denne teknikken av flere fysiske lag gir bildene en spennende kvalitet av søken etter det som befinner seg bakenfor vår fysiske verden. En kombinasjon  av det skjøre og feminine rammet inn av pleksiglassets moderne strenghet gjør denne utstillingen til noe helt unikt og vakkert som vil sette standarden for denne typen arbeider fremover.

Lise Simonnæs (f. 1956) er utdannet tekstilkunstner fra Kunsthøyskolen i Bergen og har hatt en rekke utstillinger samt større utsmykkingsoppdrag, blant annet for rådhuset i Kragerø.

Det er likevel i  billedkunsten Simonnæs har funnet sin helt spesielle teknikk hvor hun kombinerer tekstil, maleri og pleksiglass.

Bildene, som er malt på et gjennomsiktig silkelerret som kalles organza, er spent opp i en ramme av pleksiglass som gir maleriet en effekt av å nærmest sveve i et eget rom. 

I spennet mellom det tidløse og moderne har Lise Simonnæs forsøkt å fange det forgjengelige i en nærmest drømmende tilstand. Motivene er av unge mennesker frosset i en søkende, introvert og ofte vektløs positur. De foreviges i tablåer som fysisk svever mellom pleksirammene og skaper en scenisk kvalitet. Tankene går lett til akvariet, også fordi skikkelsene er avbildet flytende eller svevende i rommet, eller til gamle dagers titteskap.

Ved å arbeide i flere fysiske lag skaper kunstneren en  bevissthet om at det som ligger bakenfor det opplagte, er vel så viktig i våre liv.

Lise Simonnæs klarer å forene det moderne med det tidløse, det strenge og maskuline med det drømmende og feminine på en slik måte at man nærmest er vitne til et mysterium/eventyr.

Selv sier Lise Simonnæs: ”Jeg vil at bildene mine skal gi en effekt av noe bortenfor den fysiske verden, at tilskueren skal bli invitert inn i bildet og den drømmende og fabulerende virkeligheten som finnes der”.

.
Oslo sept. 2008 Lillian Reif

Priser fra: 7.500 – 80.000