CV LISE SIMONNÆS
   
152 x 132 cm Blandet tekn. organzasilke/pleksigl. 38 000,-  
"UKJENT LANDSKAP" 14. april - 13. mai 2012

Lise Simonnæs har over lengre tid arbeidet med objekter / plexibokser. Hun er en betydelig samtidskunstner, og har hatt en rekke utstillinger og store utsmykkingsoppdrag gjennom 30 år. Hun stiller ut for andre gang på Hole Artcenter med 25 malerier, laget i hennes unike og tredimensjonale teknikk. Maleri på florlett silke spent opp på en ramme av pleksiglass.

Teknikken med flere lag inspirerer søken etter det som ligger bakenfor vår fysiske verden. En kombinasjon av skjørt og feminint, rammet inn av pleksiglassets moderne strenghet gjør denne utstillingen unik.

Simonnæs (f. 1956) er utdannet tekstilkunstner fra Kunsthøyskolen i Bergen, og har i billedkunsten funnet sin helt spesielle teknikk. Hun forener det moderne med det tidløse, det strenge og maskuline med det drømmende og opplevelse av mysterium.

”Jeg er opptatt av metafysikk, og har bearbeidet fenomenene «bak» eller «over» i mine senere arbeider. Jeg fasineres av ”tilstander” dvs. menneskelige problemstillinger og handlinger knyttet til overgangen fra en tilstand mot en ny. Jeg ønsker at de som betrakter mine arbeider skal reflektere over det som ligger bakenfor, innenfor og utenfor den tilstanden jeg beskriver.” sier Simonnæs.

Stikkord for det hun arbeider med akkurat nå er berøring og beskyttelse. Hun kombinerer dette med letthet og melankoli – det udefinerbare som rommer tvetydighet.

Med fotografi som utgangspunkt kombinerer hun dette med å bruke organzasilke for å forsterke og kontrastere motivet. Silken kommer mellom modellen og kameralinsen, og mellom motivet i boksen og betrakteren.

Priser fra 3 800-, til 75 000,-

For kjøp av kunst, kontakt:

Elenor Martinsen
Mob. 92 888 150
elenor@holeartcenter.com