Pia Brix-Thomsen
   
 
  Pia Brix-Thomsen
   
 

Pia Brix-Thomsen har det åpne og poetiske landskap som tema. Hennes malerier har Rothkos sterke farger blandet med Turners mystiske aura.

“Pia kan uten tvil kalles lysets maler. Man kan se bildene som en metafor for livet og alt hva det innbærer,” sier kunstkritiker Kalinka Ussing.
Jeg spør Pia om det er naturen som inspirerer hennes malerier svarer hun: “Selvom jeg af og til tegner og maler direkte i naturen, så er inspirationen ikke direkte derfra. Men jeg føler mig meget forbundet med naturen. Jeg har intet ydre eller indre motiv at gå ud fra når jeg opstarter et maleri. Og jeg kan stadig blive overrasket over, efter at have malet i 30 år, at der stadig kan ske noget usædvanligt når farve og pensel møder lærred. Det kan føles som at bade i en evig forandrende kilde. Det er en gave som jeg er meget taknemmelig og ydmyg overfor.”

Pia Brix-Thomsen har de siste 14 år været fast knyttet til et stort internasjonalt galleri i Chicago, USA. Hun har stilt ut sine verker i flere danske gallerier de siste 20 år og dette er 7. gang hun stiller ut på Hole Artcenter.

Hjertelig velkommen!

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: Lørd. - søndag 12 - 17 : 00 Kafé m. lekre småretter