Zoya Taylor
   
 
  Zoya uten filter
   
  Hole Artcenter har æren av å presentere utstillingen "From Shadowland  to Wonderland" av Zoya Taylor.
Zoya Taylor er Kanadisk/Jamaikansk, og har vært bosatt i Oslo i over 25 år. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i bl.a. Usa, Canada, Jamaica og Berlin. Hun har i de senere år vunnet internasjonale priser, som The President´s Award, Florence Biennale og 1.plass i Juried Competition, The Center for Contemporary Arts, New Jersey, USA. Dette er hennes tredje store separatutstilling på Hole Artcenter.

Når jeg ser på Zoya’s karakterer, blir jeg overveldet av hvor mye menneskelighet hun klarer å bake inn i bildene sine. På en tilsynelatende totalt uanstrengt måte, illustrerer hun undring, sorg, fremmedgjøring, stolthet, kjærlighet, sjenanse, ensomhet og en rekke motsetninger vi eksponeres for i livet.

Fargevalget i hennes bilder er modig, naivt og tydelig. I sterk kontrast til figurene, forsterker fargene sinnstemningen, og tilfører en form for skjønnhet. Karakterenes overdrevne proporsjoner bidrar til større intensitet i uttrykket, mens de naive fremstillingene minner oss om barndom, uskyld og sårbarhet. 

Utstillingen "From Shadowland to Wonderland" er en reise inn i Zoyas eventyrlige verden.
Hennes malerier er både humoristiske og alvorlige på samme tid.
Etter å ha kjent Zoya Taylors kunstneriske uttrykk i over 10 år nå, må jeg fortsatt innrømme at hennes bilder både fasinerer, berører og beveger meg.
"From Shadowland to Wonderland" er en utstilling som skiller seg ut og som er verdt et besøk hit.

Hole Artcenter viser ca 28 oljemalerier av Zoya Taylor i forskjellig format.

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: Lør. - søndag 12 - 17 : 00 Kafé m. lekre småretter