Kristin Romberg
   
 
  044039 "Do it again" 150 x 125 cm Akryl & kull på lerret
   
 

Uten ansikt.

En smekker skikkelse; slank, elegant og forfinet. Et behagelig blikkfang, men vag og lett flagrende, som en sommerfugl. Man venter seg kanskje et smil, et ansikt som innbyr til kontakt, men forundres i stedet over konturer som er I ferd med å løses opp, og ansiktstrekk som flyter ut. - Hvem er hun? - Har hun noe å skjule, hemmeligheter hun ikke vil dele? - Er hun et speilbilde på den moderne kvinnen; aktiv, opptatt, midtpunkt i eget liv? - Eller gjør de utflytende ansiktstrekkene henne til symbol for anonyme kvinner, hvis evner og anlegg ligger latent, men aldri får mulighet til å springe ut?

Billedkunstner Kristin Romberg, opprinnelig fra Jessheim, nå bosatt I Fredrikstad, maler hovedsakelig med olje og akryl på lerret. Bildene fremstiller kvinneskikkelser, oftest med diffuse ansiktstrekk. Kristin er opptatt av kjønnsroller, og gjennom billedspråket sitt ønsker hun å formidle historier om kvinnens plass i det moderne samfunnet. Flere arbeider har referanser til 50-tallet og en tid der mange kvinner helst skulle tie og ta seg ut.

Kristin Romberg er bl a utdannet ved Westerdals reklameskole og Einar Granum Kunstfagskole i Oslo, hun har en BA of Fine Arts fra the Sydney College of the Arts.

Hun har hatt en rekke separatutstillinger, deltatt i flere gruppeutstillinger i inn- og utland, og er bl a kjøpt inn av den norske ambassaden i Riga. Hun stiller også ut i New York.

 

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: lør. - søndag 12 - 17:00 Kafé m. lekre småretter