VI PRESENTERER:
Thomas Urbye
"Forward Rewind" oljemalerier
Perioden 25. aug. - 23. sept. 2012
042048 “The Final Push” 120 x 120 cm Olje på lerret 30.000,-
VERNISSAGE LØRD. 25. august KL. 15 - 18:00

Thomas Urbye (f. 1957, bor og arbeider i Oslo) er klar med sin tredje utstilling hos oss. 26 oljemalerier i forskjellige formater presenteres nå etter 2 års hardt arbeid.

Verkene er bygget opp med mange lag av struktur med relieff virkning, som i kombinasjon med gjennomtenkt fargebruk forsterker opplevelsen av lys, skygge og dynamikk.

Som på forrige utstilling er maleriene til Urbye grundig gjennomarbeidet med lag på lag med kraftige maskuline strøk. Uttrykket er poetisk og vart i dype farger som antyder dybde og tid.

Urbye går denne gangen enda dypere inn i det abstrakt ekspresjonistiske.

Han har utviklet sin helt egen gjenkjennelige stil med klart historiske referanser til det abstrakte maleri fra 50- og 60- tallet. Samtidig som at det klassiske er tilstede, rører han også ved elementer som beveger oss også i dag – noe tidløst.

Verkene uttrykker styrke, råhet og samtidig skjørhet - de tåler tidens tann. Selv bruker han ord som DOUBT; BELIEF og FORCEFULNESS. Disse ordene er med på å identifisere hans kunstneriske virke. Han tviler, men har en grunnleggende tro på maleriet som uttrykksform, han holder ut og skaper malerier som virkelig kan bevege.

En gjennomarbeidet utstilling som ikke vil skuffe de mange som har etterspurt Urbyes malerier etter de to tidligere publikums- og salgs-suksessene gjennom Hole Artcenter.

Priser fra kr. 16.000 - til 45.000,-

Ved interesse, kontakt: Elenor Martinsen Mob. 92 888 150 elenor@holeartcenter.com


Åpningstider: Torsd. - søndag 12 - 17:00
 
 
Instantly Unsubscribe