Elenor Martinsen
   
 
  Elenor Martinsen
   
 

"I PERSPEKTIV"

Elenor Martinsen viser 15 nye voksmalerier fra de siste to årene. I tillegg til å være aktiv kunstner, er Elenor medeier og leder av Hole Artcenter ved Tyrifjorden. Hun har har hatt en rekke utstillinger de siste 23 årene, hun er oppkjøpt av store institusjoner og private samlinger i mange land.

I denne billedserien har hun latt seg inspirere av fire 50 år gamle malerier, malt av Irma Zalo Jæger. I utstillingen med tittel "I perspektiv“ reflekterer Martinsen over hvordan så gamle verker fortsatt kan være dagsaktuelle, og 4 teknikker for å gjengi perspektiv i kunsten: Luft, farge, linje og dybde. "Inntrykk, fragmenter, drømmer og materialer, små biter av fortid nåtid og fremtid, satt sammen, stramt, på en tilsynelatende tilfeldig måte – litt som det ukontrollerbare livet i seg selv. Elenors kunst er abstrakt, arkitektonisk, fargesterk og konkret.

Prosessen frem til ferdig kunstverk kan gå over år. Minner og objekter fra reiser, detaljer i naturen, gamle fotografier, pigmenter, voks, bladmetall og papirfibre komponeres og balanseres. Voks gir skulpturelle perspektiver, pigment og metall tilføres liv og dybde. Elenor finner ro i sterke farger og kontraster... Utstillingen "I perspektiv" er en helhetlig kunstopplevelse av to kunstnere der maleri og foto dynamisk utfyller hverandre.

Elenors collager er sammensatt av voks, foto, rispapir, bladgull, pigment og pastell. Hun har konsentrert seg om denne teknikken i 15 år, og kan vise til en omfattende produksjon, utstillingsaktivitet og godt salg i mange land. I 2001 ble hun nominert til Carnegie Art Award.

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: Lør-sønd. 12 - 17:00 eller etter avtale
Kafé m. lekre småretter