Aleksandra Niemczyk
   
 
  Aleksandra Niemczyk
   
 


Aleksandra Niemczyk
Vi har gleden av å presentere Aleksandra Niemczyk (f.1977)

Aleksandra Niemczyk (f. 1977) bor i Oslo og har atelier på Hole Artcenter. Hun har en rekke separatutstillinger bak seg både på Hole Artcenter og i andre museer / gallerier. Hun har mottatt flere utmerkelser og stipender, og ble bl.a. nominert til Carnegie Art Award i 2006. Hun har kunstutdannelse fra Warszawa kunstakademi, og har hatt sitt virke som profesjonell kunstner i Oslo de siste 14 årene. Hun har nylig fullført en MA i filmregi fra Béla Tarr’s Film Factory i Sarajevo.
 
Aleksandra har etterhvert blitt et kjent navn i Norge, hennes enkle form og sensuelle farger vekker stor interesse. Hennes delikate malingstrøk har en uanstrengt og beroligende nerve, og strukturene i overflaten fremhever motivenes organisk - arkitektoniske karakter, i all sin naivitet.
 
Niemczyk bruker upreparert linlerret og silke, derfor tittelen “Silk Path”. I tillegg bruker hun lim, treverk, papir, tråder, grunning...lag på lag av maling, bygget opp av små penselstrøk oppå hverandre. En langsom, tidkrevende prosess der hvert lag blir gradvis tynnere - mindre pigment - mer transparens.
 
Hun har i årevis hatt stort fokus på struktur, og eksperimenterer med nye materialer. Denne gangen introduserer hun elementer av silke - en myk, orientalsk sensualitet. Kanskje en ny vei? 
 
De siste 5 årene har Aleksandra jobbet med flere media: Litografi, oljemaleri, installasjon og film.

Hvert år i de siste 6 årene har Niemczyk hatt gjeste atelier på Hole Artcenter.
 

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor: M: 92 888 150 elenor@holeartcenter.com

Åpningstider: Lørd. - søndag 12 - 17 : 00 Kafé m. lekre småretter