CV LIS PETERSEN
   
23 Lis Petersen “Salina, salt I” 140 x 100 cm Tempura, voks, sand på lerret 19 500

LIS PETERSEN (1957) bor & arbeider i Tavira Portugal

"Salt, sand & vind" - maleri

Vernissage lørd. 13. mars. kl. 15 - 18:00 Varer t.o.m. 4. april 2010

Gratis buss på åpningsdagen, avg. 14:00 fra GalleriElenor Kirkevn.50 Oslo retur 17:00

Lis Petersen har kunstakademiutdannelse fra Bergen og har oppholdt seg i Portugal siden begynnelsen av 90-tallet. Hun hadde sin første separatutstilling i Norge for 20 år siden og har siden hatt utstillinger i Tyskland, Portugal og Norge – sist i Galleri Elenor 2008.

Inspirasjon og motiver til utstillingen er hentet fra Portugal / Tavira der saltutvinning er en urgammel tradisjon, som har dannet livsgrunnlaget her. Norge og Portugal har fra langt tilbake samarbeidet om saltet. Taviras salt har vunnet status som verdens beste salt mange ganger og saltet ble byttet mot Norsk torsk – hovedingediensen I Portugals nasjonalrett Baccalao.

Utvinning av salt, og plukking av skjell er sesongbetont, og avhengig av elementene: sol, lys, årstid, vind, flo & fjære. Lis har gått dypt inn I denne tematikken, og fanget det estetiske formspråket på en stemningsfull, ren og elegant måte.   Alle bildene er malt med eggolje tempera, på papir montert på lerret, en gammel og velegnet teknikk som får frem solsvidde, vindpregede, landskap / mennesker, sene ettermiddagstimer og lange skygger.  

Lis startet sin kunstkarriere for mer enn 20 år siden. Hun har gått fra tunge betong skulpturer til å jobbe på det letteste av alt -papir. Hun sier at papiret passer hennes lynne, hun får brukt sin energi på det umiddelbare og ekspressive - en mulighet til å ta vare på overraskelsene.

Bare noen få utvalgte papirarbeider blir montert og fiksert på lerret med en voksteknikk, enkelte også med innblanding av sand, som tilfører et skulpturelt element. En lys og typisk terracotta farge går igjen i flere av maleriene. De fleste som har vært i Portugal eller andre sydeuropeiske land kan gjennkjenne denne vakre, eiendommelige, sarte fargen som finnes i lyset, fargen på bygninger og i sanden.

29 stemningsfulle malerier har blitt sendt opp fra Portugal og utvekslingen fortsetter – bare ikke med salt og torsk denne gang.

For kjøp av bilde, kontakt:
Elenor Martinsen
Mob. 92 888 150
elenor@holeartcenter.com

Priser fra 5 500,- - 16 500,-