CV RAYMOND MOSKEN
   
Nr. 4 Uten tittel 116 x 160 cm Foto, analogt Tri-x og D76 i glass & ramme 34 000

RAYMOND MOSKEN (1956) bor & arbeider i Oslo

"Under vingene" - Foto

Vernissage lørd. 13. mars. kl. 15 - 18:00 Varer t.o.m. 4. april 2010

Gratis buss på åpningsdagen, avg. 14:00 fra GalleriElenor Kirkevn.50 Oslo retur 17:00

Raymond Mosken har arbeidet med luftperspektivet som tema siden 1989. Han har BFA i fotografi fra Göteborgs Universitet, 1985-89. Han var tilknyttet musikkavisen Beat på 80-tallet, og jobbet som ”freelance” fotograf, mye med bilder fra musikermiljøer. Han har deltatt på en rekke kollektive utstillinger, bl.a. flere ganger på høstutstillingen. Han er bl.a. innkjøpt og har mottatt kunststipend fra Norsk Kulturråd, og er representert med fotografier fra flyfotoprosjektet i Hasselbladkolleksjonen i Gøteborg.

For meg handler dette om å se det ordinære fra et uvanlig perspektiv. Jeg fotograferer "subjektivt" fra et observasjonspunkt mange ofte oppfatter som objektivt. Selv om det bare er to tiår siden jeg begynte med dette, var det ikke den gang så vanlig å se bilder fra oven som i dag. Lettere tilgang til flyreiser, internettjenester som Google Earth m.m. er med å påvirke dette.

Hensikten med prosjektet ”under vingene” er, blant flere ting, å se på menneskets aktivitet nede på jordoverflaten. Videre handler det om topografi, arkitektur,  spor av historie og om hvordan landskapet blir påvirket og forandret.

Mosken fotograferer med analog film, svarthvitt. Tri-x og D76 . Kamera er stort sett et håndholdt Mamya 645, dvs 120 format film. Han vil ikke at teknikken skal komme i veien for bildeuttrykket. ”Jeg har ikke noe mot fargefoto, men farger kan i min bildeverden, komme i veien for motivet, eller styre motivvalget.”

Stipend fra Fritt Ord har bl.a. gitt mulighet til å leie fly & helikopter, og selv å velge områder han vil utforske.

Hole Artcenter viser 6 fotografier i glass og ramme av Raymond Mosken

I samme periode vises Lis Petersen - maleri

For kjøp av bilde, kontakt:
Elenor Martinsen
Mob. 92 888 150
elenor@holeartcenter.com

Priser fra 22 - 30 000,-